Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε

Οι κίνδυνοι

  • To antivirus είναι η, εκ των ον ουκ άνευ εφαρμογή, προκειμένου να λειτουργήσουμε τον υπολογιστή μας, πόσο μάλλον να περιηγηθούμε στο διαδίκτυο με αυτόν. Το λειτουργικό το οποίο προτιμούν οι hackers να στοχεύουν, είναι το Windows και αυτό γιατί οι υπολογιστές που λειτουργούν με Windows, καλύπτουν το 95% του συνόλου, περίπου, οπότε οι πιθανοί στόχοι είναι κάποια δισεκατομμύρια χρήστες.
  • Αν σκεφτούμε ότι το κακόβουλο λογισμικό (malware), δεν έχει πάντα σαν στόχο την καταστροφή, των συστημάτων, αλλά συνήθως στοχεύει στην κατασκοπεία και την ανορθόδοξη διαφήμιση, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί, στόχος είναι οι πολλοί.
  • Βέβαια το ότι κυκλοφορούν λιγότεροι ιοί για τα άλλα λειτουργικά, δε σημαίνει ότι αυτοί δεν κινδυνεύουν. Και εκεί υπάρχει κίνδυνος, απλά είναι μικρότερος. Όπως και να έχει, ο κανόνας είναι ένας και ισχύει για όλους, ‘δεν ανοίγουμε τον υπολογιστή, αν προηγουμένως δεν έχουμε εγκαταστήσει κάποιο antivirus’, ας είναι και το χειρότερο!!!

Εγκατάσταση antivirus

Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε virus-eraserΤο πρώτο και πιο σημαντικό ‘εργαλείο’ για την προστασία μας, είναι το κλασικό antivirus. Αυτό ‘τρέχει’ στο παρασκήνιο, από την ώρα που ανοίγουμε τον υπολογιστή, μέχρι την ώρα που τον κλείνουμε. Η εγκατάστασή του ορισμένες φορές απαιτεί ρυθμίσεις, οι οποίες εξαρτώνται από τυχών πειρατικά προγράμματα που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος, οπότε ίσως να χρειάζεται να εισάγουμε κάποιες εξαιρέσεις!!!

Τα antivirus έχουν διάφορα χαρακτηριστικά και αφορούν τη συχνότητα ενημέρωσης της βάσης υπογραφής ιών, τα είδη των αρχείων που προστατεύουν, και τον τρόπο που εξολοθρεύουν τις απειλές. Όμως ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το ‘βάρος’ του. Υπάρχουν πολύ αξιόπιστα antivirus, που όμως είναι πολύ’βαριά’ και κυριολεκτικά ‘γονατίζουν’ την ταχύτητα του υπολογιστή μας. Αυτό πρέπει να το συνυπολογίσει όποιος δεν διαθέτει υπολογιστή πρώτης γραμμής!

Τέλος οι δυο μεγάλες κατηγορίες είναι τα δωρεάν antivirus και τα επί πληρωμή. Η αποτελεσματικότητά τους είναι ίδια, όμως η βασική διαφορά τους είναι ότι τα πληρωμένα, εποπτεύουν αυτόματα, περισσότερα είδη, όπως πχ τα email μας ή ολόκληρους χαρακτηρισμένους σαν κακόβουλους ιστοτόπους, και διάφορα άλλα. Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή του antivirus, επικοινωνήστε μαζί μας. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το forum μας ‘http://pcpas.com‘ και να βρείτε πολλά δωρεάν antivirus, αλλά και πληροφορίες για τη χρήση τους. Βρείτε ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο, το καλύτερο δωρεάν antivirus!!!  Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε

Εγκατάσταση antimalware

Επειδή πολλές φορές το antivirus δεν είναι αρκετό, αφού μερικά είδη malware καταφέρνουν τελικά να περάσουν, προτείνουμεΕγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε antimalware τη λύση της εγκατάστασης και ενός antimalware, παράλληλα με το antivirus. Το είδος αυτό των προγραμμάτων, δεν λειτουργεί αυτόματα, αλλά το εκκινούμε μόνοι μας, όταν διαπιστώσουμε πρόβλημα.

Αυτές οι εφαρμογές έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν παράλληλα με το antivirus, ενώ σε καμία περίπτωση δε μπορούν να τρέξουν δυο antivirus μαζί. Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας εγκαταστήσουμε ένα antimalware, κατάλληλο για το δικό σας υπολογιστή. Επισκεφθείτε επίσης αν θέτετε το blog μας ‘http://pcpas.com‘ και πάρτε περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα.  Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε

Ρωτήστε μας

Τα προβλήματα με τους ιούς, τα mallwars, τα διάφορα addons, είναι πολλά και δεν έχουν τέλος. Εμάς η δουλειά μας είναι να εξοπλίζουμε τον υπολογιστή σας, με όλες τις εφαρμογές που χρειάζονται, για την αντιμετώπισή τους. Μελετάμε τον υπολογιστή σας, και εγκαθιστούμε όλες εκείνες τις εφαρμογές που σας είναι απαραίτητες, για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής. Επικοινωνήστε μαζί μας η καλέστε μας 697.070.5839 αν έχετε κάποιο επείγον πρόβλημα και θα ανταποκριθούμε άμεσα.

Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε RedRoundedButton Αναλαμβάνουμε να εγκαταστήσουμε τον νέο υπολογιστή σας, από όπου και αν τον έχετε αγοράσει, καθώς και τα τυχών περιφερειακά του, (εκτυπωτή, scanner, ηχοσύστημα, web camera κλπ), να σας κάνουμε την πρώτη σύνδεση (ασύρματη ή ενσύρματη) και την παραμετροποίηση στο Internet, αλλά και να σας εκπαιδεύσουμε στη χρήση του υπολογιστή και στη λειτουργία των προγραμμάτων που σας ενδιαφέρουν και με τα οποία θέλετε να εργαστείτε. Επικοινωνήστε μαζί μας για ενημέρωση, καλέστε μας στο 697.070.5839 αν είναι κάτι επείγον, ή πατήστε το κουμπί αριστερά να μεταβείτε στη σελίδα μας ‘αρχική εγκατάσταση και εκπαίδευση’, για περισσότερη ενημέρωση.
Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε shadow4

Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε

Εγκατάσταση antivirus τι πρέπει να ξέρουμε