Διαφήμιση ιστοτόπου

Η ιστοσελίδα έτσι κι αλλιώς είναι από μόνη της ένα διαφημιστικό εργαλείο, μέσω του οποίου προωθούμε την επιχείρησή μας. Διαφήμιση της ιστοσελίδας πρακτικά σημαίνει προώθηση της διαφήμισης μας. Αν διαφημιζόμασταν με φέιγ βολάν, θα έπρεπε να στείλουμε ανθρώπους να τα διαμοιράσουν πόρτα-πόρτα.

Η προώθηση στο διαδίκτυο λειτουργεί διαφορετικά. Στόχος της είναι να φτάνει η ιστοσελίδα μας σε κάθε επισκέπτη που πληκτρολογεί λέξεις ή φράσεις που αναφέρονται στο αντικείμενό μας. Αυτό επιτυγχάνεται με δυο τρόπους. Ο ένας είναι με το καλό SEO, που σημαίνει να καταφέρει ο developer που δημιούργησε και συντηρεί την ιστοσελίδα, να την εντάξει σε υψηλή θέση στα οργανικά αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης.

Αυτό βέβαια απαιτεί πολύ κόπο και συνεχή προσπάθεια, αλλά και υπομονή, αφού όσο καλά και να τα κάνουμε όλα, ή google θα χρειαστεί κάποιους μήνες μέχρι να μας αναδείξει σε κάποια θέση της πρώτης σελίδας. Ο άλλος τρόπος είναι μέσω του συστήματος ΄google AdWords‘. Αυτή η λύση προκρίνεται μόνο στην περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει το χρόνο να περιμένει και τέτοιες περιπτώσεις είναι οι πωλήσεις εποχικών ειδών ή η κάλυψη εκτάκτων γεγονότων, πχ δημιουργία μιας ιστοσελίδας,προκειμένου να καλυφθεί μια εκδήλωση.Διαφήμιση ιστοτόπου diafimisi

Διαφήμιση ιστοτόπου

Google AdWords

Αν επιλέξουμε την πληρωμένη διαφήμιση, τότε σίγουρα η δημοφιλέστερη και πλέον κατάλληλη πλατφόρμα της google adwords είναι μονόδρομος. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η μηχανή αναζήτησης ανήκει στην ίδια τη google, εννοείται πως μόνο εκείνη έχει το δικαίωμα αλλά και την πρόσβαση στα αποτελέσματα, με δυνατότητα να κατατάξει το κάθε site όπου θέλει. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος αδαείς θα επισκεφθεί την πλατφόρμα, (της οποίας το link το παραθέτουμε παραπάνω) και θα οργανώσει μόνος του τη διαφημιστική του καμπάνια! Τα λεφτά από μόνα τους δε φέρνουν την ….ευτυχία!!! απαιτείται και γνώση, ώστε τα χρήματα μας να πιάσουν τόπο. Η στόχευση ώστε η ιστοσελίδα μας να εμφανίζεται στο κατάλληλο κοινό και όχι όπου νάναι, δεν είναι κάτι εύκολο. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε τέτοιου είδους διαφήμιση, πρώτα μιλήστε μαζί μας. Μπορούμε να σας οδηγήσουμε σε ασφαλές αποτέλεσμα.

Απόλυτα στοχευμένη διαφήμιση

Η αποτυχία ακριβούς στόχευσης είναι δυνατόν, εκτός από σπατάλη χρημάτων, να αποφέρει και απώλεια πολύτιμου χρόνου, που κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας ή αποτυχίας. Αν πχ μας ενδιαφέρει η προώθηση κάποιων εποχικών ειδών, η απώλεια χρόνου στην πραγματικότητα ακυρώνει απολύτως την επιτυχία, αφού το αποτέλεσμα είναι συνάρτηση της χρονικής στιγμής. Επίσης η λανθασμένη στόχευση κοινού με βάση το ενδιαφέρον ή τον τόπο, είναι ένας άλλος καθοριστικός παράγοντας. Αν μας ενδιαφέρει πχ η πώληση κατοικιών στην Αθήνα και η καμπάνια εμφανίζεται σε κοινό που ενδιαφέρεται για αγορά αυτοκινήτου ή σε κοινό που κατοικεί στο Κιλκίς και στην Αλεξανδρούπολη, τότε πάλι μάλλον χάσαμε!

Διαφήμιση ιστοτόπου dioptra2

Διαφήμιση ιστοτόπου

Διαφήμιση ιστοτόπου ppc

Διαφήμιση ιστοτόπου


Χρέωση με τη μέθοδο Pay Per Click (ppc)

Αν τα έχουμε κάνει όλα σωστά και έχουμε εξασφαλίσει την απόδοση της καμπάνιας, εκείνο που μένει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε πως θα πιάσει τόπο κάθε λεπτό του € που διαθέτουμε γι αυτήν. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε κλείνοντας συμφωνία για ένα είδος χρέωσης που έχει οριστεί  σαν ‘Pay Per Click’ και σημαίνει χρέωση μόνο αν κάποιος κάνει κλικ επάνω στο σύνδεσμο και βρεθεί μέσα στην ιστοσελίδα μας. Η σημασία του ppc είναι μεγάλη γιατί από τη μια δεν χρεωνόμαστε άσκοπα και από την άλλη μπορούμε να πάρουμε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην περαιτέρω προσαρμογή και διορθώσεις που ίσως χρειάζονται, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 

Αυτά και πολλά άλλα που είτε δεν μπορούμε ή θα ήταν άσκοπο να αναφέρουμε τώρα, είναι εκείνα που μπορούν να μετατρέψουν έναν ιστότοπό, από μια απλή παρουσία στο διαδίκτυο, σε ένα αποδοτικό μέσον που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά την πορεία της επιχείρησής μας και κατ επέκταση την ίδια τη ζωή μας. Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για όλες τις νέες δυνατότητες του google adwords και για όποιο άλλο θέμα γύρω από το διαδίκτυο σας απασχολεί, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

Διαφήμιση ιστοτόπου shadow4

Διαφήμιση ιστοτόπου

Διαφήμιση ιστοτόπου